Kategorier

fredag 27 januari 2012

Det blev paj!

När man är helledig har man gott om tid att laga mat men det tycker jag inte har framkommit i min blogg.

Även om jag inte skrivit så mycket om mat har jag ägnat rätt mycket av min tid både till att laga mat och äta upp den. Det hade varit roligt om jag varit lite kreativ och hittat på egna rätter som jag kunnat dela med mig av på bloggen (matblogg). Tyvärr är sanningen den att jag nästan alltid använder recept som andra hittat på - till exempel denna medelhavspaj som är värd att pröva.

Pajen är slut men pajformen är också fin

Klä en pajform med pajdeg, (3 dl vetemjöl, 125 g smör och 3 msk kallt vatten). Nagga degen och sätt in pajformen i frysen i 20 minuter. Ta sedan ut den och stoppa genast in den i en 200 grader varm ugn och förgrädda skalet i ca 7 minuter. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs tunt skivad purjo (ca 7 cm), bladspenat (65 g) och 2 skivade vitlöksklyftor, salt och peppar och fördela fräset i pajskalet. Blanda tunt skuren salami (100 g), svarta oliver (20 st), fetaost (150 g), riven parmesan (2 dl), 2 ägg och grädde (2 dl). Häll blandningen i pajskalet och grädda pajen i 35 minuter i 175 grader. Låt pajen svalna i 20 minuter.

1 kommentar:

  1. Det lät gott och fin form och GRATTIS på födelsedagen!!! Va blev det för födelsedagsmat?

    SvaraRadera