Kategorier

onsdag 20 februari 2013

Förortsliv

Vi avslutade söndagskvällen med En oväntad vänskap***

En oväntad vänskap

Just nu har jag kommit in i en fransk period - ser franska filmer, läser böcker om Frankrike mm - vi ska ju snart resa söderut. Mitt nya, tillfälliga och säkert övergående liv som frankofil (dock inte fransktalande) gjorde att vi åkte till Heron city för att se en fransk film.

"En oväntad vänskap" - bygger på en sann historia (romantiserad) om vänskapen mellan en rik handikappad man och hans assistent. De är så olika - den ene rik den andre fattig, den ene förlamad den andre dansant, den ene förfinad den andre "rå", den ene från innerstaden den andra från förorten - men ändå på samma våglängd. Det är en rolig, trevlig film med en underton av allvar. När man skrapar bort den tunna polityren är människor ganska lika och har roligt åt samma saker vare sig man tillhör eliten och bor i Paris innerstad (som jag vurmar för) eller är invandrare och lever ett tufft liv i förorten.


Det var passande att vi såg "En oväntad vänskap" i en söderförort - Heron City. Jag tyckte Heron City (Hägerstens centrum?) kändes lite utopiskt men där var mycket folk, många restauranger, spelautomater och en filmstad - säkert en träffpunkt för de som bor runt omkring. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar