Kategorier

måndag 11 november 2013

Vad är hemligheten?

Vi bor i det trevliga, folkrikt myllrande, stökiga Montparnasse (eller möjligen latinkvarteren) på Seines vänstra sida. Här finns massor av restauranger att välja bland men vi valde ändå (första kvällen) att leta oss fram till vårt favoritställe "le Relais de l'Entrecote". Vi kom dit strax före sju (man öppnar klockan sju) och då var det redan lång kö. När vi lämnade Entrecote några timmar senare var kön lika lång.


På "le Relais de l'Entrecote" behöver man inte välja från någon meny eftersom det bara servers en enda rätt - entrecote. Man börjar med sallad, sen kommer köttet skuret i skivor med sås och pommes fritees och så slutligen efterrätt. När det gäller efterrätt finns det massor att välja bland - en stor efterrättsmeny.

Man har kört med detta framgångskoncept i 40 år och serveringspersonalen ser ut som den gjorde på den tiden - svarta klänningar (bara kvinnor) med vita kragar och förkläden. Vad är hemligheten med denna succeé?


Jo, hemligheten ligger i såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar