Kategorier

tisdag 25 april 2017

Psykvård mm

En av mina favoritdeckarförfattare heter Tove Alsterdal.

Hennes böcker är spännande och intressanta med flera parallella historier - i alla fall är de två böcker jag hittills läst uppbyggda så.

"Vänd dig inte om" handlar om ett mord som sker strax utanför det numera nedlagda psyksjukhuset Beckomberga - psykvården blir en del i handlingen. Mordet bevittnats av en rom - romernas belägenhet här och i Rumänien blir en annan del av handlingen. Sen får vi också lite hintar om vad som kan ske på "Darknet" och för ovanlighetens skull är det inte polisen utan den huvudmisstänkte som "för ordet".


Jag gillar när man tar upp samhällsproblem och bygger in dem i berättelser - gärna deckare. Skulle nog aldrig ge mig på att läsa en bok som handlar om romernas situation i Rumänien. Men här blir det en del av historien.

Eftersom jag hört att det ligger mycket research bakom Tove As böcker tror jag att faktauppgifterna är riktiga. Därför känns det oroväckande att den misstänkte få svaret " Jag ska åka till Sverige och tigga, som min pappa" när hon i Rumänien frågar en pojke vad han vill bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar