Kategorier

fredag 3 augusti 2018

En dröm

Jag har "alltid" velat ha ett växthus. Men eftersom jag vet att mina odlingsdrömmar inte går så bra ihop med min arbetsmoral (sitter helst i soffan och läser eller tittar på TV) vill jag inte ha ett stort och dyrt som förpliktigar utan ett litet billigt ett.

Jag har gjort några tappra försök. Först ett glashus, gjort av gamla fönster efter fönsterbyte i stugan. Denna lilla pärla blåste dock sönder.



Sen ordnade jag glas från husen som totalrenoverades i Gröndal men då stötte jag på patrull från hemmafronten.


Titt som ofta när vi är hundvakter och går på hundpromenader passerar vi en gård där det i flera år stått ett lagom stort växthus. Vid ett tillfälle var husets ägare ute när jag passerade. Jag fångade tillfället i steget och frågade hur det gick med familjens växthusodlingar. 

Glasen hade blåst sönder och alla planer på fortsatt odlande var skrinnlagda. De ville gärna sälja sitt växthus men det kostade! 200 kr. Jag slog till på direkten.


De gamla mjölkflaskorna
ingick inte i köpet

Maken "var med på tåget" och monterade ned huset - tog några timmar men var (vad jag förstod) inte oöverstigligt svårt. Nu ska det beställas hem grus. Sen återstår att remontera huset och fixa nya "glas". 

Nu förväntar jag mig att det kommer att prunka och blomma i mitt lilla glashus redan nästa sommar och sen nästnästa och ....

"Målbild"

1 kommentar:

  1. Misstänker att det i slutändan blir ganska dyrt med alla glasen. Har ni ngn diamant så att ni kan skära till dem själva?

    SvaraRadera