Kategorier

söndag 7 oktober 2018

Lurendrejeri

Jag har låtit mig luras! Men förhoppningsvis har jag också lärt mig något, även om det var dyrköpta kunskaper.

Mina "gamla" arbetskamrater och jag skulle titta på Tommy Körberg på Cirkus. Jag skulle boka biljetter och googlade på föreställningens namn "Lola" - höll på ett tag och valde slutligen 5 biljetter under kategorin "Bra platser". Lite konstigt att det inte stod vilka platser jag bokat men det fick jag väl acceptera.


Jag betalade och biljetterna kom på mejl. Allt var lugnt ända till kvällen före föreställningen. Då råkade jag få se att jag betalat dubbelt så mycket som biljetterna kostade. Dessutom hade jag fått biljetter i en annan persons namn.

Upprörd gick jag (innan föreställningen började) till teaterkassan och klagade. De kunde tyvärr inget göra men hade fått många liknande klagomål. Förklaringen var att privata företag köper upp biljetter, betalar Google för att komma överst vid sökning och säljer biljetterna till överpriser.

Mina kamrater tog bakslaget med största lugn - tröstade mig och sa att det var en "världslig sak".  Förställningen var bra (Tommy K kan verkligen sjunga) men hade nog varit ännu bättre om vi bara hade behövt betala hälften så mycket.

Sensmoral: "Köp alltid biljetter direkt - inte via någon obskyr biljettjänst". (Samma sak lär man kunna råka ut för när man ska skaffa visum till USA). Så summa summarum - kolla, kolla och kolla  igen innan du handlar på nätet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar