Kategorier

fredag 9 november 2018

Paula Modersohn-Becker

Innan jag besökte utställningen om Paula Modersohn-Becker på Waldemarsudde hade jag beställt Marie Darrieussecqs bok "Härligt är att lev här; Paula M. Beckers liv". Ville läsa boken innan jag besökte utställningen.


Men eftersom jag fick nummer 21 i bibliotekets långa kö lät det sig inte göras. När jag äntligen fick boken var jag inte längre så angelägen - hade sett utställningen och kände mig nöjd. 

Jag började dock läsa men tyckte boken var lite tråkig och rörig - kom aldrig riktigt igång. Men så kom en påminnelse från biblan att boken skulle lämnas tillbaka om tre dagar. Då blev det fart på mig och med lite tempo i läsandet blev boken bara bättre och bättre - ja, riktigt bra.

"Härligt är att leva här" är en bok, en biografi, om Paula M-Bs liv och konst. En blandning av lite av varje - citat från brev, beskrivning av hennes relationer till vänner och familj, influenser från andra konstnärer och framför allt beskrivning av hennes målningar. 

En rolig "bieffekt" var att många av de konstnärer som omnämns i boken var bekantingar från mina Birkagårdskurser i konst.

Boken var trevlig att läsa och konstnären Paula Modersohn-Becker blev mycket mer levande, nästan en god vän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar