Kategorier

lördag 9 mars 2019

Flygskam

Har sedan ett bra tag lidit av s.k. flygskam (verkar ha blivit en mycket vanlig åkomma). Därför ska jag försöka resa på marken i fortsättningen men även göra fler upptäcktsfärder i min närmiljö. Utesluter dock inte en eller annan flygresa.

Vårens resa ska gå till Normandie (om vi inte hinner ändra oss) med tåg. För att få kläm på hur jag ska göra för att boka tågbiljetter (inte jätteenkelt) har jag gått med i två fb-grupper för tågresenärer, varit på en mässa och bokat in mig på ytterligare en. Allt har hittills varit helt resultatlöst.


Men inte nog med det - jag har också börjat förbereda mig genom att läsa på. Har hunnit med en bok - Bo Wingrens trevliga "Resa i Normandie". I den berättar han om en massa kändisar (Proust, Monet,  Strindberg m.fl.) som har rest, bott och älskat denna del av Frankrike. Läsandet känns nästan som att besöka Normandie för 100 år sedan - ett billigt nöje helt utan skamkänsla.

Eftersom jag inte lyckats få grepp om hur jag ska göra för att boka utlandresor med tåg bestämde jag mig för att anlita den omtalade resebyrån på Kalmar central, den som har tågresande som specialitet. Knåpade ihop ett mejl men fick det nedslående svaret att de för tillfället inte kan ta emot fler förfrågningar.

Jag jobbar vidare - har ännu inte gett upp tåget som fortskaffningsmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar