Kategorier

onsdag 28 augusti 2019

Väderöarna

Måndag morgon låg jag i sängen och lyssnade på väderleksrapporten - toppenväder tisdag och onsdag förmiddag, regn och dåligt på onsdag eftermiddag och torsdag.

Det var på onsdag och torsdag vi hade bokat in sommarens resa - båt rakt ut i havet till Väderöarna. En extremt väderberoende resa.


Varför hade vi inte bokat tisdag och onsdag i stället? Men så kläckte jag den ljusa idén att vi kanske kunde boka om och åka en dag tidigare. Det kunde vi!



På sommarens finaste dag gav vi oss därför iväg i 17 knops (1 knop är 1852 meter per timma) hastighet rakt västerut. En timmes toppenfin båtresa i solgångsväder.


Vi började vår Väderövistelse med lunch och fortsatte med en lång, ganska strapatsrik och ansträngande promenad, runt Storön.




Först därefter hade vi gjort oss förtjänta av badtunnans 40 gradiga och havets 20 gradiga vatten, väl kyld cava och tapas. Sen fick vi anstränga oss igen - för att få plats med middagen.





Vi hann detaljstudera berg och buskar på vår rundvandring men för att också  kunna njuta av de vida vyerna klättrade vi på onsdagsmorgonen upp i lotsutkiken. Vi såg havsbandets hela arkipelag.




Sen hem till vardagen igen och förberedelse för kommande hårda höststormar - båtupptagning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar