Kategorier

måndag 30 december 2019

Svensk musikalfilm

Jag gav ett av mina barnbarn biobiljetter i julklapp - en biljett fick han använda själv, den andra skulle han använda för ett biobesök tillsammans med mormor. Det blev en uppskattad present - gillades av båda givare och mottagare.


Dagen efter annandagen passade vi på - det är alltid bra att göra utlovade saker så snabbt som möjligt. Vi valde filmen "En del av mitt hjärta". En svensk musikalfilm som hade premiär på juldagen. Uppbyggd kring Tomas Ledins musik.

En sån trevlig film! Och så rolig! Flicka älskar pojke. De skiljs åt och träffas först 18 år senare när pojken ska gifta sig. Finns de gamla känslorna kvar? Det uppstår en massa förvecklingar - alla mycket roliga. Bra skådespelare, bra dansare, trevlig musik men torftig handling. Vilken toppenfilm detta skulle varit om den innehållit ett överraskningsmoment - ett oväntat slut.


Tyckte jag såg "Mölndals kråka" och gamla Mölnlycke pappersbruk i filmen men inser att det förmodligen bara är önsketänkande - kan ha varit någon helt annanstans där det finns gammal vacker industribyggnader men det hade varit roligt om kråkan blivit statist på gamla dar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar