Kategorier

onsdag 6 januari 2021

Festligt

Det är roligt att jämföra saker och smaker. Man kan prova vin, man kan prova ostar, man kan prova räkor - ja, man kan prova det mesta.

Så fort vi har en bemärkelsedag försöker vi fira den och den femte januari är en dag vi sällan missar. Ibland går vi på teater, ibland på bio. I år fick vi vackert stanna hemma men även hemma kan man hitta på trevligheter. Jag skulle stå för arrangemanget.

Tog som vanligt båten in till Norr Mälarstrand och promenerade till fiskaffären i gamla stan - stängd till 28 januari. Men har man turen att bo i en storstad finns det många alternativ. Vi hittade en annan fiskaffär och kunde handla vad som behövdes inför kvällens arrangemang.

Ostron är festligt, läckert och roligt att smaka på - nån gång ibland. Man äter några stycken men blir fort nöjd. Vi har ätit det många gånger men aldrig flera sorter vid samma tillfälle. Dagens festlighet fick bli ostronprovning. 


Köpte tre sorter (det var vad som fanns)
dels svenska "Havstenssund", 55 kr
dels två franska sorter, båda från Normandi
"Utah beach", 28 kr och
"File de clare, 25 kr.


Efter att ha sörplat i oss tre var, var vi ganska överens om resultatet. "Havsstenssund" och "File de clare" var bäst - jämförbara men med tanke på att "Havsstenssund" var mer än dubbelt så dyr korade vi "File de clare" till vinnare. 

Jag hade verkligen lagt manken till denna kväll. Huvudrätt blev en festlig taginegryta.
.



Men när vi kom till kvällens final - Almodóvars film "Att återvända" - fick jag avnjuta den i ensamhet. Då orkade inte maken längre - kudden lockade för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar