Kategorier

måndag 15 februari 2021

Vinterland

Lotta Olsson, som recenserar deckare i DN, hade läst en strålande debut och väntade otåligt på en uppföljare.

Men trots de fina orden från Lotta Olsson ville jag vara övertygad om att boken skulle passa mig. Därför kollade jag ytterligare en recension. När jag läste att "Vinterland är en riktigt bra kriminalroman som jag gärna rekommenderar till den som vill ha en spännande deckare under julhelgen."  var det inte längre något att tveka om.

Boken jag kollat upp var den danska deckaren "Vinterland" av Kim Faber och Janni Perersen. Men trots min "djuplodande" research blev det ingen succé.


Mitt i Köpenhamn sker en terroratack med många dödsoffer. Samtidigt sker ett dubbelmord i en stad på södra Själland. När de två brotten kan kopplas ihop drar man igång hela batteriet och ger sig ut på terroristjakt. Poliserna är så duktiga, så orädda och dessutom fantastiska skyttar. Allt är, i mina ögon, en orealistisk machohistoria med mycket våld och många lösa trådar.

I boken finns också en intressant bihistoria - vad ska man göra med gamla föräldrar? Pappan till en av poliserna har blivit dement och klarar sig inte själv. Under en övergångsperiod flyttar därför polissonen tillbaka till sitt föräldrahem för att ta hand om sin far. Samtidigt leder han mordutredningar och har ett äktenskap som håller på att krackelera. Vem klarar något sådant?

Nej, Vinterland var inte i min smak men heller inte en bok som får underkänt. Betyget blir två av fyra.

På väg ut i kylan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar