Kategorier

fredag 28 maj 2021

Hemresa

En dag på Öland är alldeles för lite. Snart blir det nog ännu en tripp dit men kanske två, tre veckor senare på året. Det kommer naturligtvis inte att blomma lika fint i mitten av juni men det kommer inte heller att vara lika kallt. Vi funderade allvarligt på att förlänga vår resa en dag men då väderleksrsprognosen spådde regn och rusk skippade vi det.

Innan vi åkte tillbaka över bron ville jag dock se Bertil Valliens glasutställning på Solliden. Kollade i receptionen att det skulle vara öppet varje dag från klockan tio. Men när vi hängde på låset prick tio var det elva som gällde. (Tänk att man inte kan lita på nån!)

I stället för att stå kvar och vänta hann vi ta en promenad i naturreservatet Borga Hage och komma tillbaka till slottet en timma senare samtidigt som både slottets grindar och himmelens portar öppnades. Då var det nån som vägrade gå längre och eftersom jag sett Bertil Valliens glasskulpturer när han ställde ut på spritmuseet i Stockholm fick det bli hemfärd istället.


Innan jag satte mig i bilen hann jag dra en repa genom slottsbutiken och där väntade den på mig - den lilla bricka jag så väl behöver.


För något år sedan var jag på bridgehelg i ett sommarhus på Vindö. Där fick var och en sin egen frukostbricka. Så käckt och så praktiskt. Bestämde mig för en "copycat". Skulle skaffa frukostbrickor från trädgårdar jag besöker. Det här var min andra bricka (den första fick jag i present av dottern när hon besökte Botaniska i Göteborg). Någon gång på 30-talet kommer jag också att kunna ge mina gäster en egen frukostbricka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar