Kategorier

onsdag 25 augusti 2021

Hedekas

Under alla år vi haft stuga på västkusten har vi alltid stannat i närheten av havet. Tror inte vi varit i det inre av Bohuslän en enda gång.

Men i våras när jag såg en s.k. kändis (Pernilla Wahlgren) laga mat i ett TV-program, höll de till på en restaurang i Hedekas - i Bohusläns inland. Där, på fina Ulkeröds gård, lagade och åt de lamm. Såg så trevligt och gott ut. "Borde kunna bli en lämplig sommarutflykt" - tänkte jag. I går inföll den lämpliga dagen.



Tror jag har aversion mot inlandet p.g a all skog - ser, för min inre syn, bara en massa mörka träd. Jag kunde inte haft mer fel. Ett vackrare landskap, än i orten med det konstiga namnet Hedekas, är svårt att finna - mjukt, öppet och kuperat.



Vi fick en god lunch bestående av rökt anka, kummel och chokladtryffel.



Något lamm såg vi däremot inte skymten av på våra tallrikar. De höll till utanför fönstret.


Inte nog med att jag gjort en fin utflykt och ätit en god lunch - jag hade också sparat en godbit till kvällen.  Slutet och upplösningen på Håkan Nessers bok "Schack under vulkanen" väntade på mig när jag kom hem.


Gillar nästan alltid Nessers deckare - så även denna gång. När först en författare försvinner spårlöst, sen en till och så en tredje är det något som inte stämmer. Vår vän Gunnar Barbarotti hittar ingen lösning på problemet och får inte heller mycket hjälp av "Vår Herre" - han kör fast och tiden går. Men till slut griper "Vår Herre" in och allt får sin förklaring. Intressant och klurig bok som jag inte lyckdes "lösa".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar