Kategorier

lördag 7 augusti 2021

Vad är sommar?

Kan det bli mer sommar än att sitta under markisen en hel förmiddag och spela kort  med barn och barnbarn. Har man en gäst på besök blir det ändå roligare för då blir vi fler som spelar. Dessutom är det bra att jag får extra träning inför höstens alla kortutmaningar - för denna höst måste det väl ändå vara möjligt att spela både plump och bridge.

Besök förpliktigar. Man kan inte bli sittande hela dan - man måste också visa och guida runt i omgivningarna.

Ser man inte Marstrand i fjärran?

Vi började med skulpturparken Pilane på Tjörn. Fastän jag varit där många gånger tycker jag alltid det är så härligt och så mysigt att gå runt bland jättestatyer och gravfält. Utsikten och topografin blir en del av konstverken. Numera möts man alltid av "Anna" - det vita 16 meter höga kvinnohuvudet har köpts in för massor med pengar och blivit ett signum för Pilane.


I år är det femton år sedan Pilane öppnade och det firar man genom att visa sex monumentala skulpturer av Sean Scully.





Här kommer ytterligare några konstverk från årets utställning.

Coderch & Malavia

Coderch & Malavia

Jenny Carlsson

Efter Pilane var det dags att visa lite av Bohusläns natur. Vi tog en tur till Stångehuvud, naturreservatet längst ut i kustbandet där allt (det mesta) blivit bevarat tack vare Calla Curmans initiativ.


Och så måste man naturligtvis ha något i magen. Det gäller både när vi har gäster och när vi är "själva". Tack vare vårt enkla men rättvisa system, att ha ansvar för  mathållningen var sin dag, har jag blivit bjuden på sååå många goda middagar hela sommaren. Inte konstigt att barnbarnet, som blivit van vid vår sommarmat, svarade "Löskokt ägg med salt, smörgås med salami och ett glas juice, tack" när jag frågade vad han ville ha till frukost.

Hamburgare

Hallonglass

 Vegansk middag

Korvgrillning under makrillfiske

Grillad högrev och entrecôt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar