Kategorier

fredag 11 februari 2022

Fulltecknat

Jag har ont i mitt vänstra knä. Jätteont. Går jag en promenad måste jag ta en värktablett när jag kommer hem. Så himla trist. Har försökt stärka benen genom att träna - gick inte alls. Har försökt vila mig bra - funkade inte heller. Till slut beställde jag tid på vårdcentralen för att få en kortisonspruta - en s.k. kvick-fix.

Efter att ha väntat på tid i fyra veckor var det dags att besöka doktorn. Redan klockan åtta gick jag in genom dörren till den låga, röda byggnaden i Gröndal. Klockan åtta är en okristlig tid för en person som alltid har sovmorgon men vad gör man inte för att bli bra! Tyvärr - blev det ingen kortisonspruta.  Det är inte knäleden som krånglar utan jag har förmodligen inflammation i ett muskelfäste. (Kan uppstå efter överansträngning!!) Blev ordinerad tabletter.

Jag håller, som sagt, ett mycket lågt tempo. Förutom att jag ligger och drar mig länge varje morgon gör jag bara en sak om dan. Trots det tackade jag "Ja" till läkarbesök på en redan fulltecknad dag - stod sen tidigare "Klippning klockan 10" i min kalender. Visar hur desperat jag var.



Efter läkarbesöket var det bara att ge sig i kast med nästa aktivitet. Redan klockan nio, en hel timma för tidigt, var jag inne i stan eftersom jag åkte vidare direkt. Hamnade i en tom och öde stad men hittade ett öppet kafé där jag kunde slå mig ned och hämta andan.

Vacker tavla - till salu för 25 000 000kr

När jag var klar hos frissan och ändå var i farten, tyckte jag det var lika bra att linka vidare till aktivitet nummer tre. Jag besökte ett galleri där man visar målningar av "min gamle kompis" - Carl Fredrik Hill. Säga vad man vill om Hill men måla kunde han - i alla fall så länge han var frisk. Köpte med mig en liten bok om konstnären Hill, som jag fick i den här fina påsen med ett "konstverk" av Jensen på ena sida och Zorn på andra.



Sen var det hög tid att åka hem till den väntande soffan, lägga benen i höjdläge och läsa om konstnären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar