Kategorier

måndag 11 april 2022

Alla mot alla

Jag är svag för frågeprogrammet "Alla mot alla" där journalisterna Filip och Fredrik låter kändispar tävla mot varandra. Vet ingen annan som gillar detta lite knasiga program med "idiotfrågor" som egentligen är ganska triviala men omöjliga att svara på (i alla fall för mig). Jag tittar på programmet sent på kvällarna när maken lämnat TVn och börjat lyssna på "sina" amerikanska nyheter.

Men när jag började läsa Jan Guillous bok "Den som dödade helvetets änglar" fick jag en frände. I boken avslöjar nämligen Jan G att också han är ett fan av programmet. Ju mer hans journalistkollegor gör bort sig desto roligare tävling - tycker han.


Jag gillade Jan Gs bok "Den som dödade helvetets änglar". Författaren har iklätt sig rollen som sin alter ego (Erik Ponti) och blickar bakåt. Han skriver ännu en gång om Carl Hamilton (böckerna vi under en period köpte direkt när de gavs ut) men med en annan vinkling.

Jag-personen har blivit gammal, är långsam, har ont i ryggen och less på den isolering som Coronan tvingat honom att leva i. Men hade inte denna Corona kommit hade vi nog inte fått träffa Carl Hamilton och Erik Ponti igen. Inte något ont som inte har något gott med sig.

Det blev ett trevligt återseende där vi bjöds på både nålstick och fantastisk mat och ett inte alltför rafflande äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar