Kategorier

fredag 3 juni 2022

Samma gård

I onsdags hämtade jag en liten pojke på fritids och följde med honom på "golfkul". Sen fick han sova över hemma hos oss för nästa dag skulle vi ta tåget till Göteborg.

Färdkost mm
Framme i Göteborg möttes vi av dottern (barnbarnets mamma) och sonen samt göteborgsbarnbarnet. Vi fick två trevliga dagar i stan, där kusinerna lekte och lekte och jag kunde gå till konstmuseet. När det var dags att ge sig i väg till tåget, som skulle ta oss tillbaka hem, passade jag på att visa dottern och hennes minsta grabb var jag vuxit upp. Vi gick till det pyttelilla museet "Annedalspojkar och flickor" på Brunnsgatan.



Eftersom vi hade ett tåg att passa, tyckte vi det var bäst att komma i god tid - vi var där en hel timma innan det öppnade. Bra att vi kom före alla andra och hade tid att fika i trädgården och pratade med dom som jobbade på museet.

Ungarna på Albogatan 20
i början av 50-talet

Vi pratade bl a. med en man (Lillis) som bott på samma gård som mig - Albogatan 20. Så trevligt och så roligt att träffa och prata med någon som i många stycken hade samma barndomsupplevelser som mig. Jag som annars inte har en enda människa (inga syskon) att prata minnen med.

"Mellangatan" där det var roligast att leka

Västergatan

Albogatan

Innan vi drog vidare till tåget, fick vi en guidad visning av det lilla museet. Dottern och jag tyckte det var jätteintressant medan barnbarnet var måttligt intresserad.

Annedal från ovan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar