Kategorier

torsdag 11 augusti 2022

Sommarkalas

I år hade jag bjudit in hela familjen på födelsedagskalas men inte på vare sig min eller makens födelsedag utan mitt i sommaren. Jag ville fira en födelsedag i  värme och sol.


Om man bjuder in till kalas ett halvår i förväg och hela kalaset ska äga rum utomhus gäller det att ha tur med vädret och det hade vi! Min reservplan att resa ett tält i trädgården behövde jag inte ta till.


Klockan nio på morgonen gav vi oss, alla  sjutton och hunden Freja, i väg till Rönnäng på Tjörn. Där väntade två ribbåtar. De skulle ta oss till fyren Pater Noster i det yttersta havsbandet. Nog kittlade det lite i magen, men det blev en härlig båtresa i hög fart. Det tuffaste var att ta sig i och ur båten.



Pater Noster har inte fått sitt namn, Fader Vår, för intet. Här finns massor med skär där tusentals skepp har förlist. Båtarna drevs av de starka strömmarna, rakt mot skären. När de närmade sig grunden bad de högre makter om hjälp.


På Pater Noster hade jag bokat lunch åt hela sällskapet. Vi åt alla (utom vegetarianerna) "Havets Wallenbergare".






Sen hade vi tid att ströva runt den lilla ön och klättra upp i den maffiga heidenstamsfyren, innan vi åkte tillbaka hem och lagade middag. Jag körde med samma koncept (dubbelmarinerad fläskfilé och potatissallad) som för 25 år sedan när jag, mitt i smällkalla vintern, hade 50-årskalas.



Väl hemma hade vi fest hela kvällen med finfina tal, sång och fiolspel av familjens egna spelmanslag.




Allt blev precis så bra som jag hade hoppats. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar