Kategorier

torsdag 29 augusti 2024

Golfklubbor

På väg hem från "sommarlovet" i en bil full av golfklubbor, tyckte vi att det passade bra med fikapaus på en golfklubb. Varför då inte välja Öijared mellan Mölndal (sovit över hos sonen) och Alingsås?

Öijareds golfklubb har ett omtalat klubbhus, som 1988 belönades med Kasper Sahlin-priset (arkitekturpris).

Fastän Öijared inte ligger långt från Göteborg har jag aldrig varit där men jag har många gånger tänkt göra en avstickare dit. På hemväg från stugan kom vi att "passera" Öijared och den här gången passade vi på. Att vi hade bilen full med golfklubbor, som dottern ska överta, gav oss någon slags tyst legitimitet för besöket.

Nääs slott

Vid Nääs slott svängde vi av och fortsatte sen på småvägar rakt in i skogen. När det dök upp golfbanor vid sidan av vägen kunde vi skönja klubbhuset. Det låg som inbäddat i en kulle - mycket diskret och vackert.


Vi parkerade och gick fram till huset, som även på nära håll är snyggt och smältert in i omgivningen.

Insidan, som jag inte vet om den ingick i priset, var mycket påkostad men kändes hård och gav associationer som inte var så trevliga.





När vi stärkt oss med kaffe och wienerbröd gick vi tillbaka till bilen och körde hem med våra oanvända klubbor, som dagen därpå övergick i annans ägo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar