Kategorier

fredag 20 september 2024

Afternoontea

Finns det något mer engelskt än afternoontea?

Vårt värdfolk tyckte vi skulle åka till Bettys och prova på denna specialitet. 




Bettys är "världsberömt" i hela Yorkshire för sitt te och sina kakor. Man brukar få stå i kö för att komma in men eftersom kaféet ligger i anslutning till en stor trädgård skulle vi kunna köa i tur och ordning. De av oss, som inte behövde bevaka köplatsen, kunde gå runt och titta i trädgården.










Sagt och gjort. Det var en ganska lång resa på små snirkliga vägar som huvudsakligen gick genom naturreservat. Trodde inte Yorkshire skulle vara så ödsligt utan betydligt mer industrialiserat. Här är inte heller någon jordbruksbygd utan området är mest "befolkat" av får som går omkring och betar på hedarna. Med jämna mellanrum dyker det dock upp en pittoresk by. Allt är fint och tilltalande.



När vi kom fram till Harlow Garden och Bettys hade vi tur - vi slapp sått i kö. Det var bara att njuta - först av den fantastiska trädgården, sen av en massa godsaker.




På väg till Bettys stannade vi Brimham Rocks, ett område med speciellt intresse som vårdas av "National Trust", och tittade på säregna bergsformationer.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar