Kategorier

onsdag 14 juni 2023

Än finns det tid

I juni för 52 år (!) sedan åkte maken och jag till Gotland på tältsemester. Vi hade lånat hans pappas bil men, om jag minns rätt, hade vi köpt eget tält. Med på resan fanns en transistorradio.

På kvällarna när vi krupit in i det mysiga tältet lyssnade vi på radion. En kväll var det direktsändning från Göteborgs 350 års jubileum.

Jag, som alltid varit inbiten Göteborgare, tyckte det var så knäppt att vi inte var i stan när det var jubileum. Hur hade jag kunnat missa detta stora evenemang?


Där och då (som man säger nu för tiden) bestämde jag mig för att i alla fall inte missa 400-års jubileet 2021. Men 2021 var det pandemi och allt sköts på framtiden.

I år, 2023, skulle det dock jubileras. Jag hade i god tid markerat hela jubileumshelgen i min kalender och i tanken bokat en Göteborgsresa.


Men så dök det plötsligt upp ett skoljubileum - 56 år (!) sen vi tog studenten - och att resa till Göteborg två helger på raken blev en resa för mycket. Jag bokade av tankeresan och sen, lagom till stadsjubilerandet, sköts skoljubileet upp.

Där satt jag helt utan möjlighet att jubilera men då sa de på TV att man skulle fira "Göteborg 400 år" hela sommaren. Så än har jag chansen att gratta min stad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar