Kategorier

onsdag 5 juni 2024

Capitol

Nu har jag varit på Bio Capitol!

'



I Vasastan öppnade det för flera år sedan en lyxbiograf. Stor salong med fåtöljer, soffor och små bord vid varje stol. Där kan man sitta lite lyxigt och smutta på vin i väntan på att filmen ska börja. När filmen så börjar kommer någon in och serverar maten man beställt.




I går var en god vän och jag på Capitol - för första gången. Vi drack Cava, åt en liten (lagom stor) pizza och pratade medan vi tittade på filmen. Vi pratade naturligtvis inte under filmen men vi var ute i god tid och hann prata en hel del innan filmen började. Allt kändes lite extra.


Det är inte bara den yttre miljön som är lite extra - även filmutbudet verkar bredare, än på vanliga biografer, och trevligare. Man visar många klassiker bl.a. min gamla favoritfilm "Stekta gröna tomater" som jag sett åtskilliga gånger.


I går såg vi den trevliga filmen "Hit Man". En amerikansk indiefilm om en polis som jobbar under "cover" för att sätta dit potentiella mördare. En saga i något som skulle vara gangstermiljö men allt var så snällt, så snällt. Trevlig, underhållande och rolig är mitt omdöme men så mycket till spänning var det inte även om det hettade till lite på slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar