Kategorier

tisdag 15 juli 2025

Sommaraktiviteter

Om man undantar de dagar man har matansvar är sommarstugelivet mycket lugnt.

Vissa av oss såg den loppisrunda som ordnades i mitten av juli som sommarens höjdpunkt. Vi åkte iväg i två bilar och tur var det för jag tröttnade på direkten. Tyckte bara det var gammalt skräp som såldes och det har jag tillräckligt av redan. 



Då var det roligare när minste killen blev sugen på Far Breton och bakade den helt själv. Jag hade aldrig tidigare ätit Far Breton men gillade den ostkakeliknande efterrätten från Bretagne. Så här gör man:

Börja med att blöta ett bakplåtspapper som du lägger i formen.



Vispa sen ihop smeten.

100 g smör
En nypa salt
125 g socker
Vanilj (stång eller vaniljsocker)
3 ägg
4 dl mjölk
1 dl grädde
75 g smält smör

Sätt ugnen på 180⁰ (eller lite mer).
Blanda mjöl, salt, socker, vanilj.
Rör i ett ägg i taget.
Rör till jämn smet med lite av mjölken.
Häll i resten av mjölken o grädden.
Vispa sist i det smälta smöret.
Grädda i 25 minuter.

Efter en halvtimma är kakan klar.

Vi åt den till efterrätt med "Ernst jordgubbar".

1 kommentar:

  1. 😍👏 Mums! Kramar från Fatte tjenare mannen Lyvva!

    SvaraRadera