Kategorier

måndag 5 januari 2015

Är stockholmare oartiga?

Maken och jag promenerade tillsammans med "halva" Stockholms befolkning längs Norr Mälarstrand i går - jättefin promenad i vintersolsken. När vi kom till stadshuset svängde vi upp mot centrala Kungsholmen, tog en kopp kaffe och bestämde oss för att testa om det gick fortare att åka tunnelbana än buss.

Jag satt därför på bussen utan sällskap, när en man satte sig bredvid mig och började prata. Först trodde jag han pratade i telefon men så tittade han rätt på mig och upprepade: "Tänk att folk kan sitta på bussen och gäspa högt och ljudligt utan att hålla handen för munnen". Sen fortsatte han att prata och uttryckte att stockholmare var oartigare än de flesta andra. Han och hans fru besökte regelbundet stora städer på olika platser i världen och inte i någon stad var man så oartig som i Stockholm. Han trodde vi (förmodligen menade han människor över 60) tillhörde en annan dimension (!) .

Men då ryckte jag in till mina "medkommuninvånares" försvar och berättade att i Stockholm reser man sig alltid upp för mig när jag åker buss och tunnelbana och det uppfattar jag som en artighet jag inte fått uppleva någon annan stans.

Vi pratade hela resan och när vi skiljdes åt fick jag tillönskningar om en fortsatt god dag och det får man väl säga var artigt det också. Så jag undrar om han hade rätt. Är stockholmare verkligen oartigare än alla andra?


2 kommentarer:

  1. Det blev ingen bra jämförelse eftersom det var mycket längre att gå till busshållplatsen än till tunnelbanan. Vi måste göra ett nytt test. Den här gången gick det aningen fortare med tunnelbanan.

    SvaraRadera