Kategorier

lördag 30 juni 2018

Happy cake

Här om dagen bakade dottern en jättegod efterrättskaka. Hon följde ett recept som fanns på Elsa Billgrens blogg. Kakan blev både snygg och god.

Bild från Elsas blogg

En svartprickig kaka som blev extra saftig då den efter gräddningen dränktes in med citron- och sockerlag.

När våra gäster skulle ta en skiva frågade de om det var en "Happy cake". Jag förstod inget. Vad menade dom. Syftade de på att kakan var så god att man blev glad av att äta den?

Nej, de trodde att de svarta prickarna av vallmofrö skulle göra oss "höga". Så dumt, tänkte jag, men sa att opium framställs från en annan typ av vallmo. Saken var klar och vi smaskade i oss flera bitar var.

När gästerna hade åkt hem googlade jag på vallmofrön och till min häpnad insåg jag att frågan vi fått inte var helt obefogad och inte heller rätt besvarad. Man har ändrat framställningsmetoden för vanliga vallmofrön så att de numera innehåller så mycket opium att man kan åka fast i en kontroll.

Inte undra på att vi tyckte dotters kaka smakade så bra - den var verkligen en "Happy cake".

Så här ska Happy cakes se ut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar