Kategorier

onsdag 4 september 2019

Slut på millenniet

Det sker många skjutningar i kriminella kretsar men det är ändå ett intet mot allt skjutande och allt våld som sker i den sjätte Millenniumboken "Hon som måste dö". Det är David Lagercrantz tredje och sista bok i serien och det är för väl - att det är den sista alltså.


Millenniumböckerna hade, i början av serien, både spänning, samhällskritik och någon form av verklighetsanknytning. Men böckerna blir undan för undan allt mer extrema. Den sista boken, "Hon som måste dö", är så överdriven att man inte tror sina öron (boken i örat).

Det är en underlig, rörig och, som sagt, orealistisk historia som berättas. Boken handlar om bergsklättring, trollfabriker, spioneri, svek, lite kärlek och överjordiska krafter mm. Alltså en komplicerad historia. Dessutom är Peter Sauks uppläsning alltför melodramisk.

Det är tur att detta är den sista boken. Jag vill inte läsa ännu en bok i den här serien (vilket jag säkert skulle göra om det kom en). Det är ingen realistisk bok men det är det väl inte heller tänkt att vara. Det är en saga, en våldsam saga för vuxna och det är inte "my piece of cake

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar