Kategorier

torsdag 3 oktober 2019

Georgien

Det är roligt att se filmer från icke anglosaxiska länder och få en liten smygtitt in i "annorlunda" miljöer och kulturer.

I dag gick vi, några gamla Birkagårdare, på bio och tittade på den georgisk/svenska filmen "And then we danced". Tyvärr blev vi en decimerad skara eftersom en av oss, just hon som valt filmen, hade gjort sig illa i ett knä.


Filmen handlade om en grupp dansare som tränar inför en uttagning. Härligt att se deras fantastiska dans. Inför uttagningen uppstår spänningar i dansgruppen - några kommer inte att bli valda. Än mer spänning uppstår när det kommer in en ny duktig och charmig dansare i truppen.


Georgien är ett "matcholand" där det gäller att vara manlig för att bli accepterad. Två av dansarna drabbas av den stora passionen när de under en fest lär känna varandra närmare, sen följer svek och sorg. Vi får också möta en familj där mormor, mor och två söner bor under samma tak i ett fattigt område i Georgiens huvudstad. Den ene brodern är "alkad" och strular till sitt liv, den andre är en suverän dansare och filmens huvudkaraktär.


En fängslande film som ger en viss inblick i Georgien, georgisk musik och i dansens värld - mycket sevärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar