Kategorier

fredag 29 maj 2020

Roma

Trots att jag numera har tillgång till två så kallade streamingtjänster (Netflix och HBO) tittar jag mest på vanlig "linjär" TV. Hinner helt enkelt inte med att "streama" trots att jag är storkonsument av "TV-tittande".

I går gjorde jag dock ett undantag. Satte mig och såg filmen "Roma" på Netflix - biogruppens majfilm.


Roma handlar om den mexikanska tjänsteflickan Cleo. Cleo arbetar hos en familj i övre medelklassen. Hon jobbar jämnt, sköter allt - såväl barn som hushåll och tvätt. Hon är kittet i familjen och mycket älskad - blir en del av familjen hon jobbar hos. Trots att Cleo blir väl behandlad och är uppskattad vet hon sin plats som tjänsteflicka. Men när hon får problem får hon glädjande nog familjens stöd.

Denna vackra, långsamma, svartvita film handlar om kvinnor och deras förmåga att klara sig. När det verkligen gäller måste man, som kvinna, kunna klara sig själv - inser både Cleo och hennes arbetsgivare.



Vi tittade på filmen hemma i våra hem sen träffades vi vid Farsta Gård för promenad, fika och filmprat. Vi tyckte alla fyra att filmen var både bra och vacker. 




Detta, att se filmen hemma och sen träffas utomhus för diskussion, är ett sätt för en biogrupp att hålla sig vid liv trots att det råder coronarestriktioner. Fungerar utmärkt så länge det är varmt och skönt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar