Kategorier

fredag 2 april 2021

Lurad

I Maria Adolfssons deckare tilldrar sig handlingen i det fiktiva öriket Doggerland mitt ute i Nordsjön, någonstans mellan England och Danmark - i närheten av Doggers bankar.


Ganska trevliga deckare med ett eller ett par mord och ständiga relationsproblem såväl mellan poliserna som i deras privatliv. Huvudpersonen är en duktig, kvinnlig deckare som kan tänka "utanför den berömda boxen" men troligen har hon någon variant av autism. Böckerna slutar alltid på liv och död.

Jag har tidigare läst tre av Maria Adolfssons böcker och nu har jag även avverkat den fjärde - den nyligen utgivna "Spring eller dö". Boken var de andra lik - trevlig, inte alltför våldsam, svårt att lista ut hur allt hängde ihop men för mycket upprepningar.


Jag tycker att jag, efter att ha läst fyra böcker i serien, är relativt bekant med Doggerland och blev därför inte särskilt förvånad när "Doggerline Travel Group" annonserade om resor till "Nordsjöns gömda pärla" i gårdagens tidning. Låter intressant men jag vill hellre åka till England - tänkte jag.


På eftermiddagen sa maken "Såg du att årets aprilskämt i DN var en resa till dina fiktiva öar - Doggerland?"

Lurad!! Tänk att jag som läst så mycket om Doggerland kunde gå på den lätte - inte utan jag kom att tänka på den gången vi satte en strumpa framför TVn och fick färgbild. Snacka om att bli lurad!

1 kommentar:

  1. Jag blev också lurad! Ändå tänkte jag när jag läste annonsen ”oj då det trodde jag bara var en sandbank” . Ändå gick jag på det och trott på det ända tills du nu vederlägger det

    SvaraRadera