Kategorier

onsdag 10 november 2021

Läslov

Det har varit höstlov eller läslov som det numera ska kallas och jag har gjort så mycket trevligt.

I stället för att åka till Birkagården har jag umgåtts med två av familjens många pojkar, varit på musikal och bio och ätit lunch i ett gammalt bankvalv.


I måndags träffade jag grabben från Aspudden. Vi tog Djugårdsfärjan till "Allmänna gränd" och promenerade till den nya utställningshallen "Vrak". En precis lagom stor utställning för en sjuåring och hans mormor.



Första våningen hade i stort sett ett enda tema - fartyget "Resande man" som förliste en stormig natt utanför Landsort. En marinarkelog, tillika dykare, fanns på plats på "Vraket" och berättade hur en marinarkelog jobbar och de fynd de gjort på "Resande man".  Ett trevligt "museum" med en rolig animering om hur kronan vandrade från Gustav Wasa till hans söner - en animering som tilltalade en 7-åring.


I fredags promenerade grabben från Spånga, dottern och jag runt på Söder, fikade och köpte en "läsebok" - Guinness rekordbok 2021. En perfekt bok för en 7-åring med intresse för allt som gäller rekord.


Eftersom det är läslov har också jag ägnat flera timmar åt "läsning". Jag har lyssnat på Tove Alsterdals nya bok "Slukhål". Liksom i "Rotvälta" tilldrar sig handlingen i Ådalen. I ett gammalt hus i skogarna kring Kramfors hittas en man inlåst och död. Under den mördarjakt som drar igång upptäcker man flera liknande fall. Polisassistent Eira Sjödin gör ett fantastiskt jobb i denna trevliga och någorlunda realistiska roman som dock inte var i klass med hennes förra bok om Eira och Ådalen.

När vi fick veta att det skulle vara höstlov även på Birkagården sa alla "Åh vad tråkigt" men jag fick, trots det, en riktigt trevlig och innehållsrik vecka.

Den nya biografen Aspen i Aspudden


"Ron rör om"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar