Kategorier

söndag 9 januari 2022

ArtDes

När sonen med familj var i Stockholm över jul ville svärdottern åka till Arkitekturmuseet och se utställning om Sigurd Lewerentz - en av arkitekterna bakom Skogskyrkogården.

Tyvärr hann vi inte med ArtDes under juldagarna men i går, i dimma och fukt, gav maken och jag oss iväg själva. Vi tog båten från Slussen till Skeppsholmen och kom därför in på museet bakifrån. Inte särskilt mycket folk men mycket trevligt att gå runt och titta på alla modeller. När vi kände igen en byggnad var det nästan som att återse en gammal bekant.

Stockholms vackraste hus?

Gamla apoteket i Visby

Lewerentz fanns med bland det som visades men ytterst sparsamt. Varför hade denna blygsamma visning blåsts upp så mycket? När jag, efter att ha gått runt länge, dristade mig till att fråga kom förklaringen. Utställningen om Lewerentz var i en helt annan lokal. Min stilla undran är varför man inte informerade om detta så att alla, även vi som kom bakvägen, kunde gå rätt.

Modell av ett gammalt Göteborg

Utanför Lewerentzutställningen ringlade en jättekö. På grund av smittorisk släppte man bara in ett begränsat antal besökare åt gången. Däremot tillät man folk att köa inomhus i obegränsat antal. Vari ligger logiken?


Det var bara att ge sig av hemåt igen. Inte ville vi stå i den kön. Trots att vi missat vårt mål var vi nöjda med besöket och gick sakta mot centrum i en vacker dimhöljd stad med vetskapen att vi har en intressant utställning kvar att besöka .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar