Kategorier

torsdag 23 juni 2022

Bästa stället

Vi bor i Stockholm och har sommarstuga i Bohuslän - blir minst tre långa resor varje år. Ibland tar vi med oss fika och dukar upp vårt kaffe på en lämplig rastplats. Om det är regnigt och grått äter vi lunch på än den ena vägkrogen, än den andra. Vi har inte haft något favoritställe.


Men för några år sedan träffade vi en "gammal" studiekompis till maken. Han och hans fru bor också i Stockholm och har, precis som vi, sommarstuga i Bohuslän. De åker därför tvärs över landet några gånger om året de också.


Vi kom att prata om vilket matställe som är bäst utefter vår gemensamma resrutt. De hade en klar favorit och förordade en krog ungefär halvvägs, som serverar utmärkt god mat i rikliga portioner - där äter de alltid rårakor.

Nästa gång vi åkte till sommarstugan följde vi deras rekommendation. Vi stannade och åt rårakor just där de tyckte vi skulle stanna. Sen har vi fortsatt med det. Vid det här laget har vi ätit åtskilliga portioner. Kompisen hade rätt, rårakorna är jättegoda och vi uppskattar att vi får dela på en portion.




Nyss, när den "gamle" studiekamraten och hans fru var här på besök, berättade vi att vi följt deras rekommendation. Men när vi sa att vi tycker "deras" rårakor var jättegoda, såg deras ansikten ut som frågetecken. De hade aldrig någonsin ätit rårakor. Nej, de beställde alltid restaurangens fantastiska kålpudding.

Eftersom vi följde en rekommendation vi inte fått och ändå blev mycket nöjda och kompisen tyckte om ställets kålpudding, tror jag vi hittat den optimala vägkrogen mellan Stockholm och Bohuslän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar