Kategorier

måndag 29 maj 2023

Levande och döda

Så glad jag blev när jag upptäckte att min favoritdeckarförfattare, Christoffer Carlsson, gett ut en ny bok i "Hallandsserien". Kastade mig över den och blev inte besviken.

Boken handlar om några gymnasielever i en liten by i närheten av Oskarström. Både bland byinvånarna och bland eleverna råder en "hackordning" och man förstår att förr eller senare kommer någon att slå tillbaka.

Strax före jul 1999 har ungdomarna i byn fest. Alla pojkarna är kära i samma flicka och alla super, bråkar och slåss. På kvällen avslöjas en hemlighet som leder till en pojkes död. När ännu en pojke senare hittas död börjar man i det lilla samhället tro att någon vill döda pojkarna i Skavböle.

Tiden går men inget klaras upp. I 20 år lever folk i osäkerhet och i ångest men så förändras allt ännu en gång och vi förstår till slut hur allt hänger ihop.

Jag tyckte "Levande och döda" var ruskigt spännande och välskriven. Jag kunde inte räkna ut vad som hänt trots att det fanns ledtrådar instuckna här och där. "Levande och döda" var en toppendeckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar