Kategorier

torsdag 2 november 2023

Höstlov i Finland

Två dagar efter vår "resa till Italien" var det dags igen. Den här gången "åkte" vi till Finland, närmare bestämt till Helsingfors - ett regnigt och grått Helsingfors.


Vi hade bestämt oss för att se "Höstlöv som faller". Blev ett lyckokast. Två vilsna själar träffas och ljuv musik uppstår.

I "Höstlöv som faller" bekräftas alla förutfattade meningar om Finland. Man super, man är ensam, man säger inte mer än man behöver osv. Det var en film som hade det mesta utom vackert väder och vackra miljöer. Det var en rolig, melankolisk, tragisk och i viss mån realistisk film. Aki Kaurismäki gör fantastiska filmer.

Sen, när vi lämnat biosalongen, skulle vi äta något finskt. Vi bestämde oss för Kungsholmen och för piroger. Hittade bara en enda restaurang som serverade piroger. Den råkade vara polsk men det fick duga. Tyvärr, visade det sig, att hela restaurangen var abonnerad. Vi traskade vidare i regnet och hittade ett pyttelitet krypin "NEWT Food & Bread". Såg nästan lite skumt ut men en kvinna, som passerade förbi och märkte vår tvekan, sa att de hade jättegod mat.


Ännu ett lyckokast. En minimal restaurang med toppengod mat - svenska råvaror med afrikansk touch.

Perfekta lammribs

Efter två "utlandsresor" var vi nöjda. Det regnar ändå överallt - i Italien, i Finland och i Stockholm.  Det fick räcka med två  bio- och restaurangbesök på en och samma vecka men vi fick både se och smaka på utlandet fastän vi var kvar hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar