Kategorier

onsdag 1 november 2023

Höstlov i Italien

Vi folkhögskolestuderande seniorer har höstlov! Är lediga hela veckan! Vad skulle vi göra under det långa lovet? Kanske åka någonstans. Kanske åka söderut till Spanien eller varför inte Italien. Vi hade många idéer men kunde inte bestämma oss. Det är inte helt lockande att ge sig iväg när det är mörkt på kvällarna särskilt inte när man beaktar hur skönt det är att vara hemma.

Till slut kom vi fram till att vi kunde se filmer från olika länder och sen äta något som hade anknytning till filmen. Då skulle vi få uppleva världen och ändå vara hemma.

Vi bestämde oss för att börja vår filmvecka med en nyinspelad Poirotfilm och följa upp den med pubmiddag - maken hade till och med bestämt vad han skulle äta.


Men när filmen hette "Mord i Venedig" måste vi ju äta italienskt - inte engelsk pubmat. Efter lite letande hittade vi en "lagom" restaurang där man själv fick leta reda på ett ledigt bord och sen beställa mat via en app. Efter en stund kom såväl pasta, risotto som ett glas Nebbiolo "dansande" till bordet. Gott, enkelt men skramligt.



Hur var det då i Venedig? Det regnade, blåste och drog kallt. Vi hade, passande nog, valt en riktig halloweenfilm. En film med mycket effektsökeri som gjorde sig bra på bio. Den hade en ganska knivig gåta med upplösning i flera lager - ingen av oss lyckades knäcka vem mördaren var. Filmen passade bra både vad gäller årstid och väder. Sen, efter film och middag på lokal, var det så skönt att få åka hem till sin lilla lägenhet i förorten.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar