Kategorier

tisdag 28 maj 2024

Missionshus

För första gången i mitt liv har jag övernattat i ett missionshus.

När mina "gamla" arbetskamrater och jag skulle samlas hos mig, alltså i Stockholm, för att prata, äta och spela kort föreslog jag att vi skulle avvika från det vanliga konceptet. Istället för teaterbesök och kortspel tyckte jag att vi kunde göra en båtutflykt innan vi spelade kort. Hade fått tips att Rögrund skulle vara något extra men tyvärr öppnade dom inte förrän till Midsommar. Det fick bli Sandhamn.


Mina kamrater, som bor i Sundsvall, fick en lång resa men allt flöt på på bästa sätt. Vi kom faktiskt fram en halvtimma tidigare än planerat - "hittade" en taxibåt som var både snabb och billig.


När vi efter en halvtimmas båtfärd steg i land i Sandhamn gick vi en krokig vägen till vårt missionshus, ställde in vårt bagage och satte kurs mot seglarhotellet för att förfriska oss.


Sen var det dags för fördrink i missionshusets trädgård och middag på värdshuset innan vi kunde börja jobba eller, om man så vill, spela plump.









På hemresedagen skulle vi utforska ön. Enligt vår värdinna skulle det inte ta mer än 15 minuter att gå genom tallskogen till öns andra sida, Trouville, där vi skulle kunna ta ett dopp i havet. Men trots att vi hade tyngt ned vårt bagage med baddräkt blev det inget "doppa" av.





Alldeles för kallt för bad





Promenaden fram och tillbaka över ön tog oss hela två timmar men det var två jättefina timmar, i härligt väder. Vi hann också med lunch innan vi klev på båten för hemfärd. Denna spelomgång kommer vi att minnas. Den sticker ut precis som vår prästänkemarch i Storhogna gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar