Kategorier

söndag 12 augusti 2018

På plats!

Nu har vårt "nya" växthus fått sin plats i trädgården. Det tar sig väldigt bra ut - en prydnad för sin omgivning. Kommer att bli jättefint och ge dignande skördar.


Att montera ned och transportera hem huset var en baggis jämfört med att sätta upp det. Men det gick, trots att det bestod av "tusentals" delar och trots att vi inte hade någon bruksanvisning.


Vi körde med "trial and error" - skruvade fast, skruvade loss, skruvade fast åt ett annat håll, skruvade loss igen. Sen skruvade vi fast på ett annat ställe och till slut hade vi skruvat klart.



När vi började remonteringen höll vi på långt fram på kvällen - ända tills det blev mörkt. Då hade vi fått tre sidor på plats. Konstruktionen kändes, trots det, hyfsat stabil så vi lämnade det halvfärdiga  bygget och åkte till Varberg

När grannarna ringde och berättade att det var storm trodde jag det var "Hej och adjö" till växthuset.

Med det hade stått pall och nu är konstruktionen säkrad, kommer förhoppningsvis att klara en vinter.

Nästa steg blir att finna glas, sätta fast glasen (blir nog inte det lättaste) och börja förgro tomater, gurkor, persikor och annat smått och gott  men det får jag återkomma till om ett år.


2 kommentarer:

  1. Kommer du ner i slutet av mars, innan glasen är på plats kan du börja så ändå med täcka över med plast så länge. Hur klarade båten stormen?

    SvaraRadera