Kategorier

tisdag 5 maj 2020

Oplanerad tågresa

Den här våren skulle bli annorlunda och det blev den verkligen.

Vi har sen länge vetat om att vårt hus skulle paketeras in i plast. Inpaketeringen skulle ske i oktober och sen skulle det dröja många månader innan vi skulle kunna titta ut genom fönstren igen. Inget kul men nödvändigt.


Vi tyckte båda att det kunde vara acceptabelt att leva inplastade under årets mörka månader men i mars när ljuset kom tillbaka var det läge att fly.



Gjorde upp storstilade planer. Först bil till Göteborg, sen tåg till Paris där vi skulle bo i tre hela veckor. Väl tillbaka i Göteborg skulle vi åka direkt till stugan och stanna där länge. Sen en kortis hem innan vi skulle ge oss ut på ännu ett äventyr - tågluff i England med avbrott för kanalbåtsfärd i en vecka. Resten av sommaren skulle ägnas åt bad, fiske och mat på västkusten. Sen skulle vi ha tillbaka vår utsikt igen.


När coronaviruset började härja blev vi tveksamma om vi skulle komma iväg, sen ännu mer tveksamma och så blev det läge att blåsa av. Kändes surt för vi hade köpt alla biljetter så billigt som möjligt - utan avbokningsskydd. Men när Louvren stängde förstod vi "vad klockan var slagen" - vi hade inget val.

Men även i mörka stunder finns det ljusglimtar. Vi har blivit överraskade flera gånger. På Parislägenheten fick vi tillbaka allt utom bokningsavgiften och på interrailbiljetten ska vi få tillbaka 85 procent. Det gick dock inte att få tillbaka pengar för tågbiljetterna till Paris, som vi avbokade innan UD gav utreseförbud. Men skam den som ger sig. Vi (=maken) försökte en andra gång och förvåning över all förvåning - vi fick en voucher på hela beloppet.


Så nu har vi en oplanerad tågresa till Paris att se fram emot. Dottern avråder dock med bestämdhet från att resa innan vi blivit vaccinerade. Tillgodobiljetterna gäller till mars 2023. Till dess borde vi väl ha hunnit vaccinera oss - eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar