Kategorier

måndag 1 mars 2021

Himlavalvet

När jag gått av båten vid stadshuset, arg och upprörd över min förlorade hörsnäcka, fortsatte jag gå mot Observatorielunden. Tyvärr kunde jag inte tillfullo uppskatta "En gentleman i Moskva" när jag bara kunde lyssna med ena örat.

På toppen av Brunkebergsåsen ligger Stockholms observatorium, som numera är stängt. Men observatoriet var inte målet för min promenad. Jag skulle till grannhuset Himlavalvet - ett mysigt litet kaffé, som också ligger på toppen av åsen.

Där hade jag stämt träff med mina bridgespelande kamrater. Vi har spelat bridge varje vecka hela vintern men inte träffats på ett halvår. Har enbart fått ängna oss åt nätspel.


Det passade bra att träffas denna årets första vårdag. För att undvika smitta satt vi naturligtvis utomhus med våra kaffekoppar. Ju längre vi satt desto fler filtar lindade vi in oss i. Det där med vårvärme var nog, trots allt, mest önsketänkande.




Alla var sig lika och det var ett trevligt inslag i enformigheten att få prata med folk igen - inget budresonemang alls. Snart kan vi träffas och spela "på riktigt" men det måste nog bli minst 15 grader så att fingrarna är tillräckligt mjuka för att lägga ned rätt kort.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar