Kategorier

tisdag 18 januari 2022

Kommunikation

Ibland halkar jag in på ett ämne och blir kvar där i veckor. Nu är det Grez-sur-Loing som gäller. 


Det hela började med att vi tittade på Rolf Hanssons målningar med samma motiv som Carl Fredrik Hill målade när han bodde i eller i närheten av Grez. Sen pratade vi om Hill på en konstlektion på Birkagården och slutligen åkte vi till Nationalmuseum för att titta på målningar.

Målning av Rolf Hansson

Som om inte detta vore nog, lånade jag en bok med den härliga titeln "Stilla dagar i Grez". Trodde det skulle vara en bok om de svenska målare som bott där - Karl Nordström, August Strindberg, Hill med flera. I själva verket var det dagboksanteckningar som Carl-Göran Ekerwald gjorde när han bodde i Grez 1993, alltså en dagboksbok. En speciell bok utan annan handling än vad paret Ekerwald ägnade dig åt när de bodde i Frankrike. 

Första kapitlet, som var intressantast, handlade om konstnärerna. Ändå, trots att det inte var den bok jag trott, tyckte jag den var fängslande men inte så bra att jag orkade läste ut den. Märkligt att Ekerwald lyckats få denna udda bok utgiven.

Det är inte utan att man blir sugen att bo på franska landsbygden en period. För min del skulle det bli en kort period eftersom jag inte talar franska. Borde fortsatt gå på franskkurser!

Men förresten - bridge är ju internationellt! Jag kan kommunicera med fransmän med hjälp av en budlåda. Jag kan t.ex. bjuda 2 NT och alla kommer att förstå mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar