Kategorier

fredag 21 januari 2022

Middag

Varannan dag, när det är min tur att laga middag, brukar jag göra det lätt för mig. Jag plockar antingen fram ett paket makrill ur frysen, som jag steker och serverar tillsammans med potatismos och lite sallad, eller så kokar jag pasta.


Det är dock omöjligt att äta makrill varannan gång! Makrill har så karakteristisk smak -  äter man den för ofta slutar man snart äta den för gott. Det är då min fantasi sätts på prov. Det är då jag läser tidningar och letar i bloggar.

I dag blev jag inspirerad att göra en chèvre chaud.


Köpte ett surdegsbröd med fröer både inuti och utanpå och skar upp två ganska tjocka skivor. Sen smörade jag bröden och la på tre skivor chèvre på varje brödskiva tillsammans med lite walnötter och flytande honung och stoppade in allt i ugnen (200⁰).

Medan bröden stod i ugnen la jag upp
  • sallad,
  • en halv skivad rödlök,
  • några körsbärstomater,
  • en skivad paprika
  • två skivade avokadon,
  • några skivor skinka
  • och ringlade jag över lite balsamvinäger
När bröden hade stått i ugnen i en kvart tog jag ut dem och la en skiva på varje talkrik. Fixat och klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar