På hemväg från Hållö åkte vi förbi ett charkuteri där man sålde s.k. närproducerat kött.
Det var en stor affär, full med kunder. Förutom köttfärs köpte jag en skiva "Biff Yerky". Jag har aldrig tidigare vare sig hört talas om, sett eller smakat på yerky. Nu vet jag att det är torkat, kryddstark kött från ursprungsbefolkningen i Nord Amerika och äts som snacks. Mycket gott!Nån vecka senare, på väg till Akvarellmuseet i Skärhamn, passerade vi ännu ett "lokalt" charkuteri. Vi svängde in och kollade om de sålde vår nya favorit - Yerky.
Det gjorde dom inte men de sålde korvar både på längden och bredden. Vi köpte fyra stycken olika och idag hade vi korvprovning.
Vann gjorde vildsvinskorven tätt följd av ramslökskorven och lammkorven. Jumboplats fick ost- och baconkorven. En annorlunda och rolig provning men tyvärr tyckte vi alla att korvarna var aningen för salta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar