Kategorier

onsdag 5 juli 2023

Nytt skräp

Fastän jag i princip har personligt handlingsförbud (med vissa undantag) samlas det otroligt mycket skräp i en sommarstuga - skräp som tar plats och är fult. Mina barn och barnbarn får därför inte köpa "grejer" som de dumpar i stugan.

För många år sen köpte jag teakstolar till trädgården. Stolarna har varit bra och hållit länge trots att de stått ute året runt. Undan för undan har de dock pajat och burits ned till lillstugan där de stått och skräpat. I fjol köpte jag nya plaststolar - lätta stolar som står inomhus på vintern. Nu skulle de gamla stolarna bort liksom den trasiga tvättmaskinen, det trasiga arbetsbordet och en massa annat onödigt som förfulat vår närmiljö.

Vi lånade därför svågers släpkärra och körde till Sveriges vackraste tipp. Så lätta och befriade vi kände oss när vi åkte därifrån.


Insåg att nu, när vi lämpat iväg en massa skräp, fanns det gott om plats vid lillstugan! Plats som skulle vara perfekt för en motionscykel.


Lyckades övertala maken att åka till en loppis för att se om de hade någon cykel - "Vi kan väl i alla fall åka och titta". När vi kom in i lokalen stod den och väntade på oss - kostade bara 70 kr! Lyckades med ännu en övertalningskampanj och snart låg det en cykel i bageutrymmet.

Perfekt tyckte jag men vid min sida i bilen satt en man som mumlade om att det är lönlöst att köra bort en massa skräp när det på direkten skaffas hem nytt.

Väl hemma hjälpte han mig dock att skaffa skydd till min, ännu så länge, oanvända cykel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar