Kategorier

torsdag 22 augusti 2024

Kvartsita

När våra bridgevänner kom på besök ville de föutom att spela kort också åka på en fisketur. Det blev dock inget av med det förväntade makrillfisket eftersom makrillen lyser med sin frånvaro (enl uppgift från Kristineberg ska det dock finnas makrill i Gullmarn även i år) och båten krånglar.

Vi bestämde oss i stället för att ta en tur till Fiskebäckskil och visa segelfartyget Kvartsita (båt som båt). Men även Kvartsita lyste med sin frånvaro - var ute och seglade.


Dagen därpå skulle vi än en gång gå Västerhavspromenaden men den här gången skulle vi inte stanna i Norra hamnen utan gå ända till Gullmarsvallen på Stångehuvud. När vi gått halva sträckan stötte vi på Kvartsita. Hon låg i Norra hamnen och väntade på oss. Vi fick till och med gå ombord.






Nästan beredd att segla ut

Dessa gamla fartyg är både vackra och väl underhållna - det är en fröjd att titta runt. Man kan till och med få åka med på en dagstur men då måste man vara ute i god tid.


Två som tror de har köpt biljett?

Sista biten av Västerhavspromenaden, den fram till Stångehuvud, var svår att hitta men efter att ha frågat flera ortsbor kom vi till slut rätt. Det visade sig att sista sträckan var den vackraste delsträckan.


Det är märkligt att man kan lägga ned många tusen timmars arbete på att bygga gångvägar och sen inte fullfölja jobbet med att skylta och beskriva hur man ska hitta vägarna. Hoppas det blir bättre ordnat till nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar