fredag 19 maj 2017

1 kilometer

I Nice finns eller fanns två floder, Var och Paillon, men Paillon ser man inte längre eftersom den  löper i en kulvert. Ovanpå kulverten har man  anlagt en lång trädgård. Där finns grönområden, soffor, lekparker och, inte minst, massor med fontäner. Där barn springer in och ut och har väldigt roligt. Suveränt med en park/promenadstråk (och en lång strand) mitt i stan.





I min guidebok står att det tidigare låg en busstation här. Fontänparken är avgjort trevligare men nån typ av busstation borde nog ändå finnas - så svårt som vi har haft att få grepp om busstrafiken.


Att hyra lägenhet är toppen - särskilt när den ligger så bra som vår. Rue Bonapart är en riktig innegata och vi bor på en tvärgata till den. Napoleon har fått ge namn åt gatan eftersom han bodde där några månader 1794.

Runt hörnet finns det barer och restauranger i "långa baner" men  också affärer och inte minst boulangerier dit maken varje morgon går och köper "pain rich" och croissanter till våra balkongfrukostar.


Sista kvällen gick vi till Entrecôte - var "favvo" i Paris. I Paris är det lång kö utanför ingången. Här var det nästan tomt men så var Entrecôte i Nice helt nyöppnad - hade öppnat samma vecka.


En "tiodagarssemester" i Nice går inte av för hackor men nu är den slut. På måndag väntar nya utmaningar - tuff fight med gamla arbetskamrater i det ädla spelet "plump".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar