torsdag 22 juli 2021

En tränares dilemma

Sen frukost, enkel lunch och lång, sen middag, halva dagen under markisen, resten i vattnet och huset fullt med gäster - det är sommarlovet i stugan när vädret är på topp.

Frukost serverad på frukostbricka
Vissa nöjer sig dock inte med detta. De tycker inte livet är bra om de inte också får motionera.

Svärdottern löptränar inför ett långlopp i augusti. Var och varannan dag är hon ute och springer. I förrgår blev det 27 km följt att stretching och styrkeövningar. Sonen cyklar och cyklar. Svärsonen börjar varje dag med gymövningar. De små barnbarnen tränar simning i simskolan. Alla verkar nöjda.


Svårigheterna uppstod när äldsta barnbarnet skulle hitta en plats till sina "romerska ringar". Hur han än letade hittade han inget lämpligt ställe (träd). Efter mycket funderande var det någon som kläckte idén att han kunde använda den "avlagda" gungställningen - den gigantiska ställningen som en gång placerades på vår lilla gräsmatta och förstörde utsikten, var till allmänt förtret och lämnades kvar utan att monteras ned.

Ställningen har förvarats på vinden i flera år och skulle nu upp igen och placeras mitt i synfältet - tyckte vissa. Den unge mannen måste ju ha en lämplig plats till sina ringar så att han hade möjlighet att öva en och en halv timma varannan dag. Men nån sa "Nej!". Jag ville under inga omständigheter ha upp jätteschabraket på gräsmattan igen.


Operation övertalning sattes in. Det fanns hur många dåliga argument som helst. "Alla" tyckte ställningen skulle monteras mitt i utsikten. Inget bet dock på mig och till slut insåg till och med den mest entusiastiske "ringhängaren" att han måste hitta en annan plats för ställningen.


Numera ser det därför ut som bilen står i en pergola. Kanske första steget till en carport.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar