torsdag 7 april 2022

Nr 4

Ganska tidigt på morgonen, på väg till Birkagården, tittade jag igenom mina sms. Såg att alla över 65 kunde beställa tid för en fjärde spruta Coronavaccin.

Kollade direkt vilka tider som gick att boka - 15.10 på onsdag lät bra. Gick över till min almanackan - 15.10 var perfekt. När jag kom tillbaka till bokningssidan var tiden inte längre ledig men 15.20 fick duga.

När vi senare drack kaffe på Birkagården berättade en kamrat att hon på morgonen hade bokat tid för vaccinering 15.10 på onsdag. Lustigt sammanträffande.


I går 15.10 (tio minuter för tidigt) gick jag in för att vaccinera mig - jag var inte ensam. Det strömmade in folk. Tog en nummerlapp men blev inropad innan jag hunnit sätta mig. 15.20 var allt klart. Maken till effektivitet får man leta efter.

Tänk om lite av denna effektivitet kunde smitta(!)! När jag skulle ta spruta nummer tre på min vårdcentral var jag ensam men fick ändå sitta och vänta. Först när jag talat om att min inbokade tid för länge sen hade passerats blev jag stucken.

Konkurrens främjar effektivitet (men har också sina nackdelar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar