måndag 16 september 2024

Stratford-upon-Avon

Har vi besökt "Trädgårdarnas trädgård" måste vi också besöka platsen där "Författarnas författare" föddes. Vi är ju trots allt ute på en litterär rundresa - följer rutter från boken "Ta tåget till litteraturens England".



Alla våra resor har flutit på perfekt. Vi har alltid varit ute i god tid och alltid gått på rätt tåg men när vi skulle lämna Oxford råkade vi gå på ett tåg som skulle tas ur trafik. Vi följde anvisningarna men förstod inte att de gällde nästa tåg. Vi borde anat "ugglor i mossen" när vi skulle få en hel vagn för oss själva.Turligt nog var det en anställd som var observant och hjälpte oss av - annars hade vi blivit kvar i Oxford. Vi fick istället gå på ett fullpackat tåg och stå hela vägen trots våra förstaklassbiljetter!



Efter halva vägen bytte vi tåg och nån timma senare anlände vi till den store författarens stad. Hade vi inte sett namnskylten "Stratford-upon-Avon" när vi klev av tåget, skulle vi trott vi kommit fel för i denna gamla stad hade det runt stationen vuxit upp supermoden bebyggelse.



Bortsett från moderniteterna kring stationen var Stratford-upon-Avon en trevlig liten plats med många gamla hus.


Hamlet funderar över
livets förgänglighet

Vi promenerade runt i det fina vädret, tittade på huset där Shakespeare föddes men det var lördag eftermiddag och huset var stängt. 



Vi gick i stället till floden Avon och tittade på när man slussade kanalbåtar. Sen  avslutade vi dan med den numera obligatoriska pubmiddagen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar