lördag 7 september 2024

Eastbourne

Efter en natts uppiggande sömn var vi redo för nya strapatser. Dagens mål - Eastbourne i södra England.

I går, när vi kom från Bryssel, fick vi kliva av vid järnvägsstationen St Pancras. Idag, när vi skulle åka söderut, var det Victoria station som gällde. Vi måste alltså förflytta oss till en annan del av stan.



Började med att gå tillbaka till St Pancras. I dagsljus kunde vi se hur otroligt fin stationen är. Fantastisk! När jag googlade visade det sig att St Pancras räknas som en av världens vackraste stationer, väl värd att komma för tidigt till.

Men vi skulle vidare, började med tunnelbanan. Tycker alltid det är intressant att titta på passagerare som sitter runt omkring. I min mycket varma lilla vrå av vagnen var det hela tre personer som satt och läste i vanliga pappersböcker! Jag imponerades också över hur bra man informerade vid varje station.


Innan vi klev på nästa "riktiga" tåg, hann vi äta en engelsk frukost på Viktoria station. 


Vårt nya tåg tog det lite lugnare än gårdagens snabbisar och stannade på varje station men till slut kom vi fram till sydkusten. Där såg det ut precis som jag föreställt mig - en jättelång stenstrand med vackra men slitna hus och en pir som gick rätt ut i havet.






Kvällen ägnade vi åt att promenera längs  stranden, dricka öl på piren och prata med fiskare och två polskor som båda jobbade och bodde i Eastbourne. Polskorna tyckte vi skulle gå till stans bästa fish and chips-restautang och äta middag. 

Det var ett enkelt ställe de hade rekommenderat men fisken smakade bra och kanske, kanske var det "vår" fiskare som fångat den precis utanför Eastbourne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar